Hem » Uncategorized » Hjälp med läsläsning skall vara en rättighet för alla

Hjälp med läsläsning skall vara en rättighet för alla

november 2012
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

mitt generella mål !!

som medborgare har vi alla et gemensamt ansvar för att samhället fungerar o tillgodoser våra gemensamma behov.
Ver fkärde år välker vi de företrädare som vi tror kan sköta detta på bästa sätt utifrån gällande förutsättningar.
Det är således medborgarna som är politikernas uppdragsgivare o demokratin skapar möjligheter att hantera de uppgifter o problem som kan lösas Gemensamt.
Detta gäller på ett nationellt plan -men också på det regionala planet. Vem vet bättre än de som bor där ? hur livet i lokalsamhället skall organiseras ?
Att medborgarna själva får vara med o styra o hur gemensamma intressen tas tillvara i vår omedelbara närhet har visat sig vara både demokratiskt o effektivt .
därför är den komunala o regionla självstyret -den lokala demokratin viktigt .

Det är min målsättning som kandidat i valet att uppfylla dessa tankar o löften det går inte fort det är heller inte lätt . men så länge man har ett mål o en dröm kommer man dit

 

  Nu när Rut avdraget kommit för läxläsning skall ju alla vara nöja eller hur? varför inte nu kan man få läxhjälp utav ”fattiga studenter” som vill tjäna pengar på rika familjer som har råd att betala  för att sitt barn skall kunna  komma in på ett visst program eller liknande … ja jag skrev de som har pengar …

 

 Men de i förorterna som inte har det en 4- 5 barns familj med alla i skolan som vill kunna läsa sina läxor kunna bli något .  Har de pengar där 92 % arbetslöshet och höga socialbidragskostnader finnes  ?

De kommer hem till en trångbodd lägenhet, en soffa fylld med människor, delar rum med småsyskon har ingen plats för läxläsning . Vilket i sin tur ger knappast någon motivation . säg till den mamma att nu kan du hjälpa dina barn att läsa läxor och få dem att bli något ? o du .. ve du vad du kan dra av det på skatten !!!!. hur många i södra innerstan i Malmö eller rosengård eller Fosie stadsdel ( i malmö ) kommer och nappa  ?

 

 Detta kan ju minsta barn förstå att detta skapar mer klyftor i svårt samhälle . Segregeringen kommer att öka .  Är inte segregeringen den frågan som alla politiker vill stoppa? Även SD?

 Uppgivenhet är redan ett faktum speciellt bland invandrar ungdomar med dåliga kunskaper i svenska vilket i sin tur ger gängbildningar o ett rejält utanförskap.

 Samhällsklasser är tillbaka på riktigt

 

På den gamla tiden fanns det stipendium till barn till låginkomsttagare (läs arbetar barn ) där man kunde söka för att kunna läsa vidare  på realskolan och gymnasiet …. Visserligen för begåvade barn men  det var i alla fall stipendier som gav alla en chans

 

Varför kan inte svenska staten starta upp en fond för läxläsning där  låginkomsttagare  skall kunna få en chans att kunna lära sig ex kärnämnen  för att gå vidare til gymnasiet .

 Det ger alla en chans att lyckas . Med skolan . der ger barn och ungdomar något att hoppas på att tro på det samhälle vi lever i, stärker känsla för den stad de lever  i o minskar dessutom segregeringen ofantligt . 


Lämna en kommentar