Hem » Uncategorized » Det segregerade Malmö

Det segregerade Malmö

juli 2012
M T O T F L S
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Skriv in din epostadress för att prenumerera på den här bloggen och därmed få information om nya inlägg via epost.

mitt generella mål !!

som medborgare har vi alla et gemensamt ansvar för att samhället fungerar o tillgodoser våra gemensamma behov.
Ver fkärde år välker vi de företrädare som vi tror kan sköta detta på bästa sätt utifrån gällande förutsättningar.
Det är således medborgarna som är politikernas uppdragsgivare o demokratin skapar möjligheter att hantera de uppgifter o problem som kan lösas Gemensamt.
Detta gäller på ett nationellt plan -men också på det regionala planet. Vem vet bättre än de som bor där ? hur livet i lokalsamhället skall organiseras ?
Att medborgarna själva får vara med o styra o hur gemensamma intressen tas tillvara i vår omedelbara närhet har visat sig vara både demokratiskt o effektivt .
därför är den komunala o regionla självstyret -den lokala demokratin viktigt .

Det är min målsättning som kandidat i valet att uppfylla dessa tankar o löften det går inte fort det är heller inte lätt . men så länge man har ett mål o en dröm kommer man dit

Malmö har äntligen börjat o ta i tu med den undre världen så som gäng kriminalitet svartklubbar  samt ekonomiskt brottslighet  . som minsta barn kan inse att detta till stor del beror på uppgivenhet gentemot det samhälle det lever i . kommer aldrig in på arbetsmarknaden , svårt att kunna göra läxan hemma . stora familjer i trånga lägenheter  .  är säkert en del utav orsakerna .

 3000 hushåll i Malmö  går på ekonomiskt understöd i dag. det högsta på 10 år .stor del utav dessa är barnfamiljer . http://www.sydsvenskan.se/malmo/fattigdomen-breder-ut-sig

Hur mycket tror de barnen  på vårt samhälle de lever i om 15 år om det fortsätter så här ? . Hur mycket mer uppgivenhet kommer det inte att bli . det ökar segregeringen . skolan ges större ansvar men mindre budget .Det är uppgivenheten som ligger till grunden gör mycket gäng relaterad kriminalitet i dag o dessa siffror gör inte Malmö bättre för famtiden.

 jag har i många år sagt man kan inte ge några löften om en bättre samhälle för inge lyssnar på politiker mer . de röstar i så fall på Sverige demokraterna .men man kan få folk att tro på sig själv tro på möjligheterna tro på det samhälle man lever i .. folkbildningen har en viktig del i detta men har sällan pengar för projekt som lyckas . låt politikerna sänka sin garde lite o ge mer pengar till upplysning  att kunna tro på vårt politiska system , läxläsning , coaching o mötesplatser för unga gamla,svenskar, invandrare genom studieförbunden  . Det är det enda sättet att att bort segregering i denna stad. Det kostar  säkert mindre än polisinsatser sociala insatser ,, Malmö e en tuff stad med hård attitiyd .folkbildning e för mig kärlekn till gemenskap o o målet att kunna nå  alla männiksort lika värde  Make love not war !!

Uppgivenhet är självklart inte orsaken till att så många familjer går på ekonomiskt försörjningsstöd . det är politikernas fel  det skall löna sig att  arbeta har varit regeringens paroll . man kan tolka det så att det skall inte vara lönt att inte ha jobb då skall man bestraffas. detta går till stor del ut gentemot personer med invandrarbakgrund . med dåliga svensk kunskaper som tappar tron på det svenska samhället 

men politikerna väljer att i en stad som malmö där det går  (ingen  statstik eller källa ) 200- 300 personer på varje ledigt jobb  att de som går på a-kassa i dag bli utförsäkrade o gå på försörjnings underrstöd . de drar in på komvux för att ge oss mindre i skatt de drar in på vidareutbildning . på AF för att det skall bli effektivt att söka fler jobb som finns .men de begriper inte att de pengarna de sparar  går igen i scocialbidrag . som går på våra skatter . 

 kampen  mot den organiserade brottsligheten i dag är enligt min ringa åsikt bara startskottet på en lång lång lång process. som kostar pengar i samhällsresurser . som fortsätter att tappa tron till politiker som kan ge dom möjligheter . Trångbodheten är vanlig , utanförskapet stort .

 Nej fram för mer folkbildning .!!


Lämna en kommentar